4 -LAAGS VANAF PRIJS € 500.000 - € 550.000

VOORBEELD WONING 17

BEGANE GROND

EERSTE VERDIEPING

TWEEDE VERDIEPING

DERDE VERDIEPING

GEZINSWONINGEN VOOR ECHTE FIJNPROEVERS

Van robuuste panden met hun karakteristieke rode bakstenen gevels tot imposante woningen die friswit zijn. De 13 grachtenpanden en 13 stadsvilla's in Tolvesum hebben ieder hun eigen kernmerken en uitstraling. We stellen ze graag aan je voor.

Aan de westzijde van het bouwblok, gelegen aan de hoofdstraat naar het centrum van Wetterstêd, vind je de statige stadsvilla’s met bouwnummers 1 t/m 10. Het markante friswitte hoekpand kom je als eerste tegen, uitgevoerd met een stijlvolle trapgevel en een garage in de achtertuin. De overige stadsvilla’s verschillen zowel in hoogte als in stijl. Een aantal woningen heeft een sierlijke halsgevel, topgevel of trapgevel. Samen vormt het tiental een kleurrijk straatbeeld, met stuk voor stuk karaktervolle individuele panden om gelijk verliefd op te worden. De 3- laags villa’s tellen 4 slaapkamers, de villa’s met 4- laags villa's hebben er zelfs vijf.

Aan de zuidzijde van het bouwblok, tussen de kade en de hoofdstraat van Wetterstêd, vind je drie aaneengesloten zogenoemde ‘middenstandswoningen’. Deze bijzondere woningen met bouwnummer 11, 12 en 13 doen denken aan de huizen van weleer, waar iedere stad er nog altijd vele van kent. Ook in Tolvesum mogen deze smaakmakers niet ontbreken. Daarnaast liggen de tuinen van de hoekwoningen, die zijn begrensd door gemetselde tuinmuren. Iedere villa telt 3 of 4 slaapkamers.

Bouwnummers 14 t/m 16
Deze drie imposante grachtenvilla’s op de hoek aan de linkerzijde van Tolvesum ademen de sfeer van statige winkelpanden. Het drietal beschikt op de begane grond over een grote pui die zorgt voor een zonovergoten woning. De woningen zijn opgetrokken uit drie verschillende kleuren baksteen, waardoor ze allemaal hun eigen gezicht hebben. Toch zie je ook duidelijk de sterke familiekenmerken. De halsgevel op de bovenste verdieping maakt het geheel af. Het hoekpand biedt je aan de zuidzijde een heerlijke plek om in de zon te zitten. Bovendien geniet je hier van een garage achter in de tuin. Alle villa’s beschikken over maar liefst vijf slaapkamers.

Bouwnummer 17 & 20
Deze klassieke grachtenpanden (bouwnummer 17 & 20 ) aan de kade hebben een gevel zoals je die kent van de monumentale pakhuizen van weleer. Beide panden hebben dezelfde kenmerkende symmetrische gevelindeling, met een ruime gevelopening in het midden, waar je in de kleinere openingen aan weerszijden de traditionele luiken aantreft. Beide panden beschikken over vijf slaapvertrekken.

Bouwnummers 18, 19, 22 & 23
Aan de waterkant vind je deze sfeervolle koopmanswoningen, afgewisseld met een aantal pakhuizen. De koopmanswoningen zijn traditiegetrouw voorzien van een halsgevel, een trapgevel of een topgevel. De panden zijn opgetrokken uit verschillende kleuren baksteen in roodtinten, met af en toe een witte woning als fris accent. Eén van de woningen heeft zelfs groene kozijnen, zoals je die vroeger volop zag. De raamopeningen zijn voorzien van klassieke roedeverdelingen, met per woning telkens drie openingen op een rij. De tweelaagse villa’s tellen 4 slaapkamers, de villa’s met drie woonlagen hebben er zelfs vijf.

Bouwnummer 21
Grachtenvilla met bouwnummer 21 is een pand met een geheel eigengereid karakter. Als enige woning in het hele plan is dit pand voorzien van een plat dak. De woning heeft kenmerken van een pakhuis, maar ademt ook zeker de signatuur die we kennen uit de vernieuwingsstijl. De woning heeft een duidelijke plint en wordt bekroond met een lijst en een hekwerk. Dit bijzondere buitenbeentje telt maar liefst vijf slaapkamers.

Deze drie grachtenvilla’s vormen een eenheid met het appartementengebouw van Het Arsenaal. Toch hebben ze tegelijkertijd een eigen karakter. De getoogde ramen met kenmerkende roedeverdeling en de opvallende luiken zorgen voor een nostalgische pakhuisuitstraling. De woningen hebben alle drie dezelfde donkere baksteen gevel met een stevige plint. Ieder pand van dit bijzondere drietal beschikt over maar liefst vijf slaapkamers.